Poginuo nakon nesreće tijekom građevinskih radova na mostu A1

Poginuo nakon nesreće tijekom građevinskih radova na mostu A1
N&P:D.A.

Tijekom građevinskih radova na starom mostu A1 između Leverkusena i Kölna smrtno je stradao 22-godišnjak. Dvije osobe su teže, a četiri lakše ozlijeđene. Državno tužiteljstvo istražuje uzrok udesa.

Nakon teške industrijske nesreće na starom mostu Leverkusen Rhine na Autobahnu 1 prošlog četvrtka (29. kolovoza), dva teško ozlijeđena radnika sada su izvan životne opasnosti. To je potvrdilo i državno tužiteljstvo u Kölnu. U nesreći je smrtno stradao 22-godišnji građevinski radnik. Obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti muškarac pao sa skele, priopćilo je državno odvjetništvo.

Državno tužiteljstvo ispituje dokaze o nesreći

Prema uredu državnog odvjetnika, istraga smrti ispituje postoje li dokazi o kazneno relevantnom nemaru treće strane u ovom slučaju. Pozvan je i vještak. Dok stručnjaci ne završe svoje istrage, rušenje starog mosta Leverkusen na mjestu nesreće ne može se nastaviti.

Vatrogasci i spasioci u velikom broju

Prema njihovom priopćenju, vatrogasci su hitnu pomoć zaprimili u četvrtak ujutro u 8.10 sati. Nesreća se dogodila na kelnskoj strani mosta Leverkusen. Priča se da su se teški dijelovi otkačili kada je srušen stari stup. Vatrogasci su bili na licu mjesta u akciji spasavanja, a angažiran je i spasilački helikopter.

Kaže se da se teški dio otkačio

Ulrich Laschet iz vatrogasne službe Kölna rekao je za WDR da se prilikom podizanja tereta jedan teški dio otkačio i pao. Prema vatrogascima, nije točno da su radnici propali kroz rupu probijenu na cesti. 22-godišnjak je na mjestu preminuo, kažu u vatrogasnoj postrojbi.

Teške tjelesne ozljede zadobila su još dvojica radnika u dobi od 59 i 66 godina. Životi su im isprva bili u opasnosti. Lakše su ozlijeđena još četiri radnika. Točan tijek nesreće nije bio jasan.

Tvrtka dizalica na svojoj početnoj stranici piše kako njezina dizalica nije bila izravno uključena u radove koji su doveli do nesreće. Na kranu nije visio nikakav teret. Kako navode iz tvrtke, dizalica je bila samo u pripravnosti.

Državno odvjetništvo provodi istragu

Državno tužiteljstvo istražuje moguće ubojstvo. Policijski istražitelji imaju zadatak rasvijetliti je li do pada višetonske nosive sajle na most došlo zbog grešaka radnika ili kranista.

Hitna pomoć na licu mjesta

Kapelani hitne pomoći brinuli su se o kolegama poginulog čovjeka – 25 radnika svjedočilo je strašnoj nesreći. Poznato je da se tijekom radova na rušenju jedan teški metalni dio – očito uže – otkačio sa stupa i mogao utjecati na muškarce.

U nesreći je oštećena i teška dizalica. Satima je bilo nejasno može li pasti na novi dio mosta Leverkusen i ugroziti vozače.

Zatvoren novi dio mosta Leverkusen preko Rajne

“Kran je oštećen i nije stabilan, pa predstavlja dodatnu opasnost”, rekao je glasnogovornik vatrogasne službe Laschet. Stoga će na novi most A1 biti postavljena pokretna dizalica koja će učvrstiti oštećenu dizalicu. No, statika mosta nije ugrožena.

Policija je preusmjerila promet s čvorišta Köln Nord preko A57 i s čvorišta Leverkusen preko A3. Zatvoreni su i biciklistička staza i nogostup duž mosta Leverkusen.

Poslijepodne se ruta prometa otvorena. Ruka dizalice mogla se uvući. Zbog toga je policija ponovno otvorila rutu preko novog mosta Leverkusen.

Sve prilazne ceste u području Leverkusena bile su pretrpane. Osim A1 koji je izravno pogođen, tu su i A3 i A4 u Kölnskom prstenu, kao i A57 i A59, koji se ulijevaju u prsten na raskrižjima Köln-Sjever i Leverkusen-Zapad. Priopćila je to policija autocesta u Kölnu.

Izvor: tagesschau.de

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.