Trenutno tražim sugovornike za manje istraživanje o vezama između kredita i dugova i odlaska iz Hrvatske u inozemstvo

Pozdrav svim članovima i članicama grupe Idemou Svijet-Njemacka.

Radim kao znanstveni suradnik na Max Planck Institutu za socijalnu antropologiju u Njemačkoj i već 9 godina se bavim temom osobnih kredita i dugova o Hrvatskoj iz točke gledišta bliske dužnicima.

Moj profil i publikacije (na engleskom) se mogu vidjeti ovdje: http://www.eth.mpg.de/mikus .

Trenutno tražim sugovornike za manje istraživanje o vezama između kredita i dugova i odlaska iz Hrvatske u inozemstvo – na primjer hrvatske građane koji su otišli vani da brže otplate dugove u Hrvatskoj ili zato što nisu željeli živjeti pod blokadom (ili o odlasku iz takvih razloga tek razmišljaju), one koji žive vani i doživjeli su ovrhu, prijetnje ovrhom ili pokušaj naplate duga iz Hrvatske, i one u svim drugim situacijama gdje odlazak ili život u inozemstvu ima veze s dugovima u Hrvatskoj.

U pitanju bi bio kraći (30-45 minuta) online intervju u vrijeme koje bi vama odgovaralo, bez potrebe pripreme i bez obaveze odgovarati na pitanja na koja ne želite odgovoriti.

Podatke od sudionika tretirat ću kao strogo povjerljive i koristit ću ih isključivo u anonimnoj formi i za izradu znanstvenih radova (u slučaju potrebe je o ovim točkama moguće pripremiti ugovor).

Nudim honorar €30 (prosječna satnica u EU), ali ako budete željeli podijeliti vašu priču besplatno, neću se buniti.

Ako ste zainteresirani, pošaljite mi privatnu poruku ovdje na Facebooku ili se javite na moju službenu email adresu.

Hvala na pažnji i svako dobro!

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.