Mnoge internet tarife poskupljuju nakon 24 mjeseca

Mnoge internet tarife poskupljuju nakon 24 mjeseca
N&P:D.A.

Prvo mrkva, pa batina: Većina internetskih tarifa dramatično poskupi nakon dvije godine,
navodi usporedni portal Verivox.

Većina internetskih tarifa značajno poskupi nakon 24 mjeseca. To je otkrilo istraživanje koje je proveo Verivox. Tada su nestale cjenovne pogodnosti za nove kupce i istekle akcije popusta od sklapanja ugovora, navodi usporedni portal. U prosjeku se mjesečni iznos povećava za 53 posto, au više od 40 od ​​266 ispitanih tarifa udvostručuje se.

“Većina pružatelja usluga računa da će velik dio korisnika prihvatiti veće troškove – i zapravo ih neće primijetiti u svakom slučaju”, objasnio je Jörg Schamberg, stručnjak za telekomunikacije u Verivoxu. Promijenjena struktura cijena na tržištu ne odražava se ravnomjerno. Popusti i pogodnosti bi se odobravali u različito vrijeme i na različite načine.

Očekuje se nastavak rasta cijena

Portal za usporedbu usporedio je 266 internetskih tarifa 15 različitih njemačkih internetskih pružatelja koji pokrivaju više od 90 posto tržišta. Skokovi cijena zahvaćaju sve tarifne razrede – od 16 megabitnih osnovnih tarifa do brzih svjetlovodnih linija.

Tržište internetskih tarifa bilo je u tijeku posljednjih godinu i pol. “Očekuje se nastavak rasta cijena. Velika ulaganja u širenje mreže – kako za infrastrukturu optičkih vlakana tako i za implementaciju planiranih viših minimalnih propusnosti – vjerojatno će dovesti do novih prilagodbi cijena”, rekao je Schamberg.

Promjena obećava više performansi

Nakon isteka minimalnog roka, internet tarife se mogu ukinuti na mjesečnoj bazi. Prema Verivoxu, prebacivanje ne samo da donosi značajne uštede, već često i bolje performanse: “Kupci koji pređu iz starog internetskog ugovora često dobivaju dvostruko veću brzinu surfanja za istu cijenu danas.”

Izvor: tagesschau.de

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.