Porezne uprave upozoravaju na lažne obračune poreza

Porezne uprave upozoravaju na lažne obračune poreza
N&P:D.A.

Nekoliko saveznih država upozorava na novu prijevaru koja uključuje lažne obračune poreza.
Kriminalci ih šalju poštom i traže dodatne uplate poreza.
Ali prijevaru je lako uočiti.

U nekoliko saveznih država nadležni državni uredi za financije upozoravaju na lažne obračune poreza. Vlasti Saske, Saske-Anhalt, Tiringije, Donje Saske, Bremena, Porajnja-Falačke i Saarlanda rekle su da će primatelji morati platiti porez na dohodak u kratkom roku.

Prevaranti lažne obavijesti šalju poštom, bankovnom doznakom traže dodatne uplate poreza i pokušavaju ukrasti novac. “Budite na oprezu ako ne očekujete povrat poreza i primite takvo pismo”, upozorava državni ured u Hannoveru.

Netočni pošiljatelji ili telefonski brojevi

Kao pošiljatelj navedeni su odgovarajući porezni uredi s netočnom adresom ili “financijske vlasti Savezne Republike Njemačke”. No pojam “financijske vlasti Savezne Republike Njemačke” (“Finanzbehörden der Bundesrepublik Deutschland”) uopšte ne postoji, piše Državni ured za poreze i financije u Saskoj.

U lažnim obavijestima uočljivi su i navedeni brojevi telefona i faksa koji ne odgovaraju lokaciji. Odgovorno tijelo u Rhineland-Pfalz savjetuje: “Preporučljivo je, na primjer, usporediti porezne brojeve, podatke o poreznom uredu ili vanjski prikaz obavijesti s prethodnim obavijestima.”

Ako ste u nedoumici, pitajte poreznu upravu

Osim poreznih brojeva, navedena web stranica nije bila točna ili su u pismu nedostajale informacije o pravnim lijekovima. Pogled na dostavljene podatke o računu također bi mogao otkriti prijevaru, jer adresa za plaćanje nije bankovni podatak dotične porezne uprave. Ako imate bilo kakvih nedoumica, obratite se poreznoj upravi s obavijesti, au slučaju prijevare prijavite je policiji.

Izvor: tagesschau.de

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.