Sanofi gradi novu tvornicu inzulina u Frankfurtu, u vrijednosti od 1,3 milijarde eura

Sanofi gradi novu tvornicu inzulina u Frankfurtu, u vrijednosti od 1,3 milijarde eura
N&P:D.A.

Francuska tvrtka Sanofi gradi novu tvornicu za proizvodnju inzulina u frankfurtskom industrijskom parku Höchst. Ukupno će u planiranu izgradnju biti uloženo više od milijardu eura.

Sanofijevi planovi ulaganja u Frankfurtu vrijedni milijarde dolara sada su službeni: Francuska farmaceutska kompanija ulaže oko 1,3 milijarde eura u izgradnju modernog pogona za proizvodnju inzulina na svojoj lokaciji u frankfurtskoj četvrti Höchst do 2029. godine, kako je kompanija objavila u četvrtak. Očekuje se da će visokotehnološki inzulinski sustav biti izgrađen do 2029. godine, a tada će u njemu raditi nekoliko stotina kvalificiranih radnika.

EU još uvijek razmatra financijsku potporu

Nova proizvodnja površine oko 36.000 četvornih metara – oko pet nogometnih igrališta – trebala bi zamijeniti dosadašnji proizvodni pogon. Savezna vlada, pokrajina i grad vodili su kampanju za ostanak Sanofija u Frankfurtu i obećali financiranje nove tvornice. Iznos novca i dalje ovisi o ishodu postupka EU pomoći.

U globalnoj potrazi za lokacijom Frankfurt je odabran jer je imao najbolje političke uvjete, rekao je glasnogovornik Sanofija Stefan Dietrich. Osim toga, Frankfurt ima više od stotinu godina stručnosti u proizvodnji inzulina i visokokvalificiranih zaposlenika.

Rhein: “jak signal”

Premijer Boris Rhein (CDU) i ministar gospodarstva Kaweh Mansoori (SPD) ocijenili su prethodne pregovore i odluku kao uspjeh vlastite gospodarske politike. Rhein je u četvrtak rekao da će Hesse postati žarište proizvodnje inzulina diljem Europe. Investicija je “snažan signal za našu farmaceutsku lokaciju i daljnja prekretnica za našu farmaceutsku suverenost i izvoznu snagu u Njemačkoj.” Mansoori je naglasio da zdravstvena skrb za ljude u Njemačkoj i Hessenu postaje otpornija na krize i neovisnija.

Gradonačelnik Frankfurta Mike Josef (SPD) također je pozdravio odluku kao “sjajnu vijest”. Na taj bi se način osigurala dodatna radna mjesta u industriji.

Milijarda zarade prodajom inzulina

Fabrika Frankfurt-Höchst već je jedna od najvećih Sanofijevih tvornica s oko 6600 zaposlenika, od kojih je oko 4000 izravno ili neizravno uključeno u tamošnju proizvodnju inzulina. Lijek za dijabetes Lantus, s kojim je Sanofi nedavno ostvario milijardsku godišnju prodaju, proizvodi se u Höchstu.

Više od 86.000 ljudi radi za grupu diljem svijeta. Nedavno je Sanofi navodno razmišljao o preseljenju proizvodnje inzulina u Francusku. U srpnju je Handelsblatt izvijestio da će Sanofi vjerojatno ostati u Frankfurtu i – suprotno onome što se ranije strahovalo – neće se povući iz Hessena. Sa službenom potvrdom ulaganja od milijardu dolara u područje Rajne-Majne u četvrtak, planovi povlačenja sada su konačno uklonjeni sa stola.

Izvor: tagesschau.de

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.