Infineon želi ukinuti ili preseliti 2.800 radnih mjesta

Infineon želi ukinuti ili preseliti 2.800 radnih mjesta
N&P: D.A

Sumorni izgledi za tehnološku industriju također uzrokuju probleme Infineonu. Njemački proizvođač poluvodiča želi ukinuti ili preseliti nekoliko tisuća radnih mjesta u sklopu programa štednje.

Proizvođač čipova Infineon želi uštedjeti troškove ukidanjem ili preseljenjem ukupno 2800 radnih mjesta. Mjere su dio programa koji je najavljen prije nekoliko mjeseci, a sada su dane brojke mjera. To znači da će biti izgubljeno 1400 radnih mjesta. To uključuje i srednji troznamenkasti broj na lokaciji u Regensburgu, koji je već bio poznat.

Nema otpuštanja iz operativnih razloga u Njemačkoj

Grupacija također želi preseliti 1400 radnih mjesta na jeftinije lokacije. To utječe na sve “zemlje s visokim plaćama” od Sjeverne Amerike do Azije, rekao je šef Infineona Jochen Hanebeck. Prije svega, otišli su u jeftinije zemlje u kojima je Infineon već aktivan. Infineon je isprva ostavio otvorenim pitanje gdje će točno preostali poslovi biti izgubljeni ili premješteni. Voditeljica je objasnila da su prvo htjeli obavijestiti zaposlenike.

Isključio je operativna otpuštanja u Njemačkoj. Mjere su “težak korak” koji uprava “nije olako prihvatila”. Regensburg, koji je bio pogođen ukidanjem radnih mjesta, ostaje “središnje mjesto”, naglasio je Hanebeck. Trebalo bi se više orijentirati na inovacije. To znači da je “osiguran dugi niz godina”. Što se tiče lokacije u Dresdenu, šef Infineona je rekao da će se tamo otvoriti više radnih mjesta.

Sumorni izgledi za tehnološku industriju također uzrokuju probleme Infineonu. Njemački proizvođač poluvodiča danas je po treći put u samo nekoliko mjeseci prilagodio svoje prodajne ciljeve. “Oporavak na našim ciljnim tržištima napreduje vrlo sporo”, rekao je Hanebeck predstavljajući poslovne brojke. “S obzirom na stalno slabu ukupnu gospodarsku dinamiku, zalihe na mnogim mjestima premašuju konačnu potražnju.”

Tvrtka sužava cilj prodaje

Zbog toga je Hanebeck samo za financijsku godinu 2023./2024. predvidio prodaju od oko 15 milijardi eura. Prethodno je ciljao 15,1 milijardu eura plus/minus 400 milijuna eura. Ostavio je prognozu marže rezultata segmenta nepromijenjenom na 20 posto. Infineon – poput velikih dijelova industrije čipova – trenutno pati od slabe potražnje za svojim proizvodima. Za tekuću financijsku godinu, financijski direktor Sven Schneider procijenio je troškove slobodnih radnih mjesta na oko 800 milijuna eura.

U proteklom tromjesečju prihodi su pali za devet posto na godišnjoj razini, na 3,7 milijardi eura. To je nešto manje od očekivanog jer je isporuka nekih narudžbi odgođena za tekuće tromjesečje, objasnio je Hanebeck. Marža rezultata segmenta pala je na 19,8 sa 26,1 posto. Ukupno je tvrtka ostvarila dobit od 403 milijuna eura. To nije ni upola manje nego godinu dana prije, ali još uvijek daleko od zone gubitka.

Ulagače bi trebale ohrabriti Infineonove brojke, napisao je analitičar iz Goldman Sachsa, nakon brojki konkurenata poput STMicroa, pojavio se strah da bi Infineon mogao sniziti svoju prognozu. Ulagači bi sada trebali obratiti pozornost na trendove potražnje nakon rujna, smatra stručnjak. Tada počinje Infineonova nova financijska godina. Nedavno su dionice u vrlo slabom DAX-u dobile oko jedan posto kao najbolja vrijednost indeksa.

Izvor: tagesschau.de

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.