Milijunima vozača bit će skuplje

Auto osiguranje
Milijunima vozača bit će skuplje
N&P:D.A.

Nove regionalne klase vjerojatno će dovesti do viših premija osiguranja vozila za mnoge vozače.
Ali za neke bi to moglo biti i jeftinije; Posebno su mnogi Bavarci sada u jeftinijim klasama.

Visina premije osiguranja automobila također ovisi o tome u kojem je okrugu automobil registriran. Sada su određeni novi regionalni razredi. Prema Općem udruženju njemačke industrije osiguranja (GDV), oko 9,4 milijuna vozača stoga se mora pripremiti za promjene svojih doprinosa za osiguranje.

Za većinu vozača ništa se ne mijenja

U cijeloj zemlji, ocjene se pogoršavaju za 49 okruga s oko 4,7 milijuna vozača jer je šteta u nesrećama nedavno veća u njihovim okruzima. Nije bitno gdje je nastala šteta, nego u kojem je okrugu vozilo registrirano.

Međutim, 59 okruga i oko 4,7 milijuna vozača imat će koristi od boljih regionalnih klasa u budućnosti. S oko 33 milijuna vlasnika vozila vjerojatno se ništa neće promijeniti.

Offenbach i Berlin u najgorem regionalnom razredu

Distrikt s najvećim štetama u trenutnom razdoblju istraživanja bio je grad Offenbach, a odmah iza njega je Berlin. “U oba grada šteta je gotovo 40 posto iznad prosjeka”, rekli su iz GDV-a. Što se tiče osiguranja od odgovornosti, završavaju dakle u najgorem regionalnom razredu 12.

No, četvrt Elbe-Elster u Brandenburgu ima najveću štetu. Prema GDV-u, ovdje su štete 30 posto manje od prosjeka. Zapanjujući broj registracijskih okruga ponovno je poboljšan u Bavarskoj. “Ovdje 24 okruga i gotovo svaki četvrti vozač dobivaju jeftiniju klasu”, navodi se.

Velike su razlike i kod kasko osiguranja

Različite regionalne klase dovode do značajnih razlika u premijama osiguranja. Portal za usporedbu Verivox je, primjerice, izračunao da je u Berlin-Mitteu osiguranje od odgovornosti za VW Passat za 45-godišnjeg solo vozača koji godišnje prijeđe 15.000 kilometara u prosjeku više nego upola skuplje nego u Emdenu u istočnoj Friziji .

No, iu regionalnim razredima kasko osiguranja ima dosta promjena: pozadina je, među ostalim, šteta od tuče iz prethodne godine, koja je utjecala na bilance osiguravatelja.

Novi područni razredi nisu obvezujući

Osiguravajuća društva mogu od sada koristiti nove regionalne razrede za nove ugovore, a od sljedeće osigurateljne godine za postojeće ugovore. Međutim, regionalne klase nisu obvezujuće za osiguravajuća društva. Osim toga, GDV regionalne klase samo su jedna od brojnih tarifnih značajki koje osiguravatelji motornih vozila koriste za obračun premija.

Izvor: tagesschau.de

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.