Kupnja automobila u Hrvatskoj

Kupnja automobila u Hrvatskoj
N&P:D.A.

Prilikom kupnje u Hrvatskoj, automobil možete kupiti bez PDV-a, ako ga planirate izvesti i registrirati u Njemačkoj. To znači da ćete platiti neto cijenu automobila.

Izvozna dokumentacija

Prodavatelj u Hrvatskoj trebao bi vam izdati potrebnu dokumentaciju za izvoz, uključujući račun, certifikat o sukladnosti (COC – Certificate of Conformity), i eventualno potvrdu o plaćanju carine, ako je automobil iz uvoza.

Privremene registarske pločice

Za prijevoz automobila iz Hrvatske u Njemačku, trebat će vam privremene izvozne registarske pločice (tzv. tranzitne tablice). Ove pločice možete dobiti u Hrvatskoj, a obavezno je i osiguranje.

Carina i PDV u Njemačkoj

Po dolasku u Njemačku, trebate prijaviti automobil na carini. Ako automobil nije stariji od šest mjeseci ili nema više od 6000 prijeđenih kilometara, smatra se novim vozilom i na njega morate platiti njemački PDV (19%).

Tehnički pregled (TÜV)

Prije registracije, automobil će morati proći tehnički pregled (TÜV) kako bi se osiguralo da zadovoljava njemačke tehničke standarde.

Registracija vozila

Nakon uspješno završenog TÜV pregleda i plaćanja poreza, možete registrirati automobil u Njemačkoj. Trebat će vam COC certifikat, dokaz o plaćanju PDV-a, dokaz o osiguranju (eVB broj), te dokaz o vlasništvu.Povrat PDV-a iz Hrvatske (opcionalno):

Ako ste platili PDV u Hrvatskoj možete pokušati dobiti povrat PDV-a putem carinske uprave.

Izvor: FB-Grupa Idemo u Svijet – Njemacka

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.